Back to Top

Herkullisimmat Halloween-herkut

Halloweenina herkutellaan! Saat helposti tuunattua Halloween-tarjottavat leivontatuotteillamme: muffinit muuttuvat hurjiksi sokerikoriste-veitsillä ja -haamuilla, kakkuun saat hämähäkin seittiä sokerikuorrutekynällä. Katso alta vinkit helppoihin Halloween-tarjottaviin ja järjestä onnistuneet juhlat! Kuvat ja ohjeet laati Mick Juhlamaailma Iso Omenasta.

Hurjasti koristellut kuppikakut

Kuppikakut ovat yksi helpoimmista kotikokin kakuista, joista saa näyttäviä erittäin helpolla. Kakut voi valmistaa itse Halloween-muffinivuokiin tai ostaa valmiina kaupasta ja kääriä Halloween-kääreeseen. Kuppikakut voi kuorruttaa esimerkiksi mustaksi värjätyllä tuorejuustokuorrutteella. Vastakuorrutetun kuppikakun pintaan voi lisätä mitä vain syötäviä Halloween-aiheisia leivontakoristeita.

Kuppikakkujen valmistusohje (12 kpl):
Raaka-aineet:
12 kpl muffineja Halloween-muffinivuoissa tai -kääreissä
350 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
125 g voita
1 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
Elintarvikevärejä
Syötäviä Halloween-sokerikoristeita
Punainen sokerikuorrutekynä
Valmistus:
1. Sekoita voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää loput aineet ja sekoita, kunnes kuorrute on vaaleaa ja notkeaa.
3. Lisää osaan kuorrutteesta elintarvikeväriä, kunnes tavoiteltu sävy on saavutettu.
4. Kuorruta muffinit pursotinpussilla ja tähtityllalla tai lusikalla, mikäli edellä mainittuja ei löydy.
5. Koristele valkoisella kuorrutteella kuorrutetut kuppikakut sokerikynällä. Voit halutessasi lisätä näyttävyyttä pirskottelemalla voimakkaan punaiseksi värjättyä vettä kuorrutteen päälle.
6. Lisää kaikkiin kuppikakkuihin haluamasi sokerikoristeet.
7. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa.

Sokerikoristeilla koristelet helposti ja nopeasti valmiit leivonnaiset

Mitkä tahansa valmiit leivonnaiset käyvät Halloween-pöytään koristeltavaksi, kokeile esim. munkkeja.

Tilaa kuvissa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Haamu-leivonnaiskoriste
Lepakko-leivonnaiskoriste
Muumio-sokerikoriste
Veitsi-sokerikoriste
Strösselit ja sokerikoristeet Halloween
Hurjat silmät -leivonnaiskoriste
Musta sokerihelmi
Punainen sokerikuorrutekynä
Musta elintarvikeväri
Tähti-leivonnaiskoriste
Kurpitsa-muffinssivuoka
Valkoinen muffinssikääre

Frankenstein-riisimuroherkku

Rice krispie treat on perinteinen juhlaherkku ja välipala Amerikassa. Valmistus on helppoa, sillä ne vaativat vain vaahtokarkkeja, riisimuroja ja margariinia. Halutessaan herkkuihin voi lisätä suklaata, minkä lisäksi ne voi tietysti koristella hienon näköiseksi.

Rice krispie Frankensteinien ohje:
Raaka-aineet:
3 rkl margariinia
280 g vaahtokarkkeja
n. 1 litra riisimuroja
väriainetta
Leivonnaiskoristeita
Valmistus:
1. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa.
2. Lisää sulatettuun margariiniin vaahtokarkit ja sekoita kunnes seos on tasaista (seosta voi lämmittää lisää tarvittaessa).
3. Lisää massaan väriainetta oman maun mukaan, minkä jälkeen yhdistä massaa riisimurot varovasti sekoittaen.
4. Siirrä seos leivinpaperille ja painele kostutetuin sormin n. 2 cm paksuiseksi levyksi.
5. Jäähdytä.
6. Kun seos on jähmeää, leikkaa se veitsellä halutun muotoisiksi paloiksi.
7. Lisää paloihin cake pops -tikut. Tikkuihin kannattaa laittaa liimaa, jotta ne tarttuvat kunnolla.
8. Piirrä hahmoille kasvonpiirteet sokerikuorrutekynällä ja koristele Hurjat silmät -leivonnaiskoristeilla.

Tilaa Frankensteineissa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Hurjat silmät -leivonnaiskoriste
Musta sokerikuorrutekynä
Elintarvikeliima
Cake pops -tikut
Elintarvikeväri

Cake pops -figuurit

Cake popsit eli kakkutikkarit ovat erinomainen helppo, makea tarjottava, joiden valmistuksessa ei tarvitse olla leipurimestari. Valmistukseen tarvittavan kakkupohjan voit ostaa valmiina kaupasta, kakun makua on helppo muuttaa maustetulla tuorejuustolla ja maustaa esim. hedelmän kuorella tai muilla makuaineilla oman maun mukaan. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Jos käytät kuorrutteena marsipaania, niin kuorruta kakun pinta ensin suklaalla tai muulla kosteutta läpäisemättömällä aineella.

Cake pops -figuurien valmistusohje:
Raaka-aineet:
2 osaa kakkupohjaa

1 osa tuorejuustoa

(Hilloa)

(Tomusokeria)

Suklaata tai elintarvikeliimaa

Cake pops -tikkuja

(Suklaata, mikäli kuorrutetaan marsipaanilla)

Koristelumassat (kuvassa punainen, musta ja valkoinen)

Sokerisilmiä

Tummia täytekeksejä

(Sokerikuorrutekynä)

Mielikuvitusta
Valmistus:
1. Murenna haluttu määrä kakkupohjaa kulhoon ja sekoita siihen sähkövatkaimella tai käsin hieman tuorejuustoa. Massan tulee olla hyvin koossa pysyvää, mutta kuitenkin helposti käsiteltävää. Saadaksesi sopivan koostumuksen lisää tomusokeria kuivattaaksesi tai hilloa kostuttaaksesi seosta.
2. Muotoile massasta sopivan kokoisia palloja.
3. Työnnä palloon cake pops -tikku, ota tikku ulos ja lisää syntyneeseen koloon hieman kiinnitysainetta. Lopuksi työnnä tikku takaisin ja anna kiinnitysaineen jähmettyä.
4. Mikäli käytät kuorrutteena marsipaania, dippaa kakkutikkarit sulaan suklaaseen ja anna suklaan jähmettyä, muutoin siirry seuraavaan vaiheeseen.
5. Kauli musta ja punainen massa ohuiksi levyksi ja leikkaa niistä reippaasti tikkareita isompia ympyrä. Päällystä tikkarit yksitellen muotoillen kuorrutetta päästä tikkua kohti.
6. Leikkaa kaulitusta valkoisesta massasta suikaleita muumioita varten ja kuorruta loput tikkarit kierittämällä suikaleita kakun ympärille. Voit tarvittaessa käyttää elintarvikeliimaa tai sulaa suklaata kiinnitysaineena.
7. Leikkaa lopuista massoista suut sekä muut yksityiskohdat, jotka haluat lisätä. Suut voi halutessaan tehdä myös sokerikuorrutekynällä.
8. Poista täytekekseistä täyte ja leikkaa keksit halki sahalaitaisella veitsellä. Lisää keksit lepakon siiviksi.
9. Liimaa sokerisilmät elintarvikeliimalla tai sulalla suklaalla figuureihin.

Tilaa Cake pops -figuureissa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Sokerimassat
Silmät-leivonnaiskoriste
Punainen sokerikuorrutekynä
Musta sokerikuorrutekynä
Elintarvikeliima
Cake pops -tikut

Hämähäkkikakku

Kakun saa helpoiten tehtyä käyttämällä valmiskakkupohjaa, hilloa ja diplomaattikreemiä. Näyttävämmän sisuksen saa värjäämällä kakkupohjan mustaksi. Hämähäkkikoristeina voi käyttää aidon näköisiä muovisia hämähäkkejä tai syötävänä koristeena mustasta sokerimassasta valmistettuja hämähäkkejä.

Hämähäkkikakun koristelu:
1. Kuorruta kakku valkoisella sokerimassalla tai marsipaanilla. Marsipaania käytettäessä kakun pinnan tulee olla kuorrutettu esimerkiksi voikreemillä.
2. Piirrä kakkuun hämähäkinseittikuvioita mustalla sokerikynällä. Aloita jakamalla kakku 6-10 osaan pitkittäisillä viivoilla ja täydennä lisäämällä viivojen väliin köynnösmäistä seittiä.
3. Lisää lopuksi hämähäkit.

Tilaa hämähäkkikakussa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Sokerimassat
Musta sokerikuorrutekynä

Hautakivi-mokkapalat

Mokkapalat ovat helppo, yksinkertainen herkku myyjäisiin tai lastenjuhliin. Mokkapaloihin ei ole oikeaa tai väärää reseptiä, sillä joka perheessä on oma ohjeensa, jolla mokkapalat tehdään.

Hautakivi-mokkapalojen valmistus:
1. Valmista mokkapalat oman reseptisi mukaan.
2. Valmista mokkapalojen kuorrute ilman kahvia, kaakaota tai muuta tummaa ainetta.
3. Kuorruta mokkapalat.
4. Värjää kuorrutteen pinta hopeanvärisellä kimalletomusokerilla, kun se on jähmettynyt pinnasta. Anna kovettua kokonaan.
5. Leikkaa mokkapaloista halutun muotoisia hautakiviä.
6. Maalaa hautakiviin esimerkiksi R.I.P.-teksti mustalla tai hopeanvärisellä sokerikuorrutekynällä.

Tilaa hautakivi-mokkapaloissa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Hopeanvärinen kimalletomusokeri
Sokerikuorrutekynät

Kurpitsa-keksitikkarit

Hulvattomat tikkarit kotievääksi vieraille tai juhlapöytää koristamaan. Ohjeesta saat 10-15 kpl keksiä.

Kurpitsa-keksitikkareiden ohje:
Raaka-aineet:
täytekeksejä (paljon täytettä sisältäviä)
suklaata tai elintarvikeliimaa
2 pussia pinkkiä sokerikuorrutejauhetta
sokerimassaa
syötäviä silmiä
sokerikuorrutekynä
Valmistus:
1. Sekoita sokerikuorrutejauheeseen 2-3 tl kylmää vettä, jonka jälkeen lisää keltaista ja pinkkiä tai punaista elintarvikeväriä oranssin värin saavuttamiseksi (myös muun värinen kuorrutejauhe ja väri käy).
2. Voit lisätä lopuksi vielä lisää vettä, jotta saat sokerikuorrutteen tasaisen väriseksi tahnaksi. Vettä voi lisätä myös keksejä kastaessa, mikäli kuorrute on liian tahmeaa.
3. Halkaise keksit ja lisää cake-pops tikkujen päähän elintarvikeliimaa tai sulaa suklaata. Paina tikut täytteeseen ja lisää vielä keksin toinen puoli päälle.
4. Kun tikut ovat hyvin kiinnittyneet, lämmitä sokerikuorrutetta mikrossa, kunnes siitä tulee juoksevaa (n. 5-10 s).
5. Kasta keksit sokerikuorrutteessa ja anna niiden valua kuorrutteen päällä hetki. Lopuksi siirrä keksit pystyyn kovettumaan. Voit myös kastaa vain toisen puolen, jolloin keksit voivat kuivua vaakatasossa leivinpaperin päällä.
6. Lisää tahmeaan kuorrutteeseen sokerisilmät ja piirrä suut sokerikuorrutekynällä.
7. Lisää lopuksi kannat keksien päälle värjätystä sokerimassasta.

Tilaa kurpitsa-keksitikkareissa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Elintarvikeliima
Pinkki sokerikuorrute
Musta sokerikuorrutekynä
Syötävät silmät
Sokerimassat
Elintarvikevärit

Kurpitsa-fantasiakakku

Herkullinen kurpitsakakku kruunaa kurpitsajuhlien herkkupöydän. Kakku sopii kokemattomammallekin kotileipurille.

Kurpitsa-fantasiakakun ohje:
Raaka-aineet:
kakkupohja
hilloa
2 dl kermaa
vaniljakreemijauhetta
2 pkt sokerimassaa
elintarvikevärejä
elintarvikeliimaa
sokerikuorrutekynä
Valmistus:
1. Lisää kermaan sokeria sekä vaniljakreemijauhetta ja vatkaa vaahdoksi.
2. Leikkaa kakkupohja kerroksiksi ja levitä ensimmäisen kerroksen päälle hilloa ja kermatäytettyä. Laita toinen kerros päälle ja pyöristä kakun yläosaa leikkaamalla.
3. Levitä ylemmän kerroksen päälle täytekerros ja muotoile kakusta kuvun muotoinen lisäämällä ylimmän kerroksen päälle leikattuja kakkupaloja ja loput kermatäytteestä.
4. Siirrä kakku jääkaappiin.
5. Värjää 1,5 pkt valkoista sokerimassaa oranssiksi vaivaamalla keltaista ja pinkkiä väriä massan sekaan. Lisää massaan tomusokeria, mikäli siitä tulee liian tahmeaa.
6. Kauli massa ohueksi levyksi tomusokerin tai perunajauhon päällä ja asettele kakun päälle. Painele kämmensyrjällä kurpitsan urat kakun pintaan.
7. Värjää loppu sokerimassa vihreäksi ja muotoile kurpitsan kannaksi ja köynnöksiksi. Liimaa koristeet kakun pintaan elintarvikeliimalla.
8. Piirrä lopuksi kurpitsan kasvot sokerikuorrutekynällä. (Voit muotoilla kasvot myös mustasta sokerimassasta tai marsipaanista.)

Tilaa kurpitsa-fantasiakakussa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Sokerimassat
Elintarvikevärit
Elintarvikeliima
Musta sokerikuorrutekynä

Lepakko-keksit

Helppo ja herkullinen lepakko syntyy täytekekseistä, silmät-leivonnaiskoristeista ja sokerikuorrutteesta.

Lepakko-keksien ohje:
Raaka-aineet:
täytekeksejä (paljon täytettä sisältäviä)
elintarvikeliimaa
syötäviä silmiä
sokerikuorrutekynä
Valmistus:
1. Irrota täytekeksin puolikkaat toisistaan.
2. "Sahaa" varovasti sahanteräisellä veitsellä toinen puolikas kahtia ulompi (ei täyte-) puoli alustaa vasten.
3. Kiinnitä puolikkaat täytteellä toiseen puolikkaaseen.
4. Kiinnitä silmät sokerikuorrutteella tai elintarvikeliimalla.

5. Piirrä sokerikuorrutekynällä lepakolle suu tai hampaat.

Tilaa lepakko-kekseissä käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Punainen sokerikuorrutekynä
Syötävät silmät
Elintarvikeliima

Hämähäkki-keksit

Käytä hämähäkki-kekseissä lempikeksejäsi ja -lakujasi. Keksit on helppo valmistaa vaikka lasten kanssa ja ovat näyttäviä herkkuja Halloween-pöydässä.

Hämähäkki-keksien ohje:
Raaka-aineet:
keksejä
lakuja
syötäviä silmiä
sokerikuorrutekynä
elintarvikeliimaa
Valmistus:
1. Kiinnitä valitsemasi laku(t) valitsemasi keksin keskelle sokerikuorrutteella tai elintarvikeliimalla.
2. Lisää silmät kiinnittämällä ne myös sokerikuorrutteella tai elintarvikeliimalla joko pystyyn lakuun tai vaakaan keksiin.
3. Piirrä mustalla sokerikuorrutekynällä hämähäkille 8 jalkaa.

Tilaa hämähäkki-kekseissä käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Elintarvikeliima
Syötävät silmät
Musta sokerikuorrutekynä

Kurpitsa-mandariinit

Terveellinen Halloween-herkku mandariinista käy myös koristeeksi.

Kurpitsa-mandariinien ohje:
Raaka-aineet:
mandariineja
musta sokerikuorrutekynä
suolatikkuja
tuoretta basilikaa
Valmistus:
1. Kuori mandariini kokonaisena.
2. Piirrä haluamasi kasvot "kurpitsalle" sokerikuorrutekynällä.
3. Laita päälle lehdiksi tuoreita basilikan lehtiä ja kiinnitä ne päähän suolatikulla.

Tilaa kurpitsa-mandariineissä käytetty leivonnaistuote tästä:
Musta sokerikuorrutekynä

Kurpitsa-nyytit

Tässäpä hauskat ja helpot herkkupussit herkuteltavaksi paikan päällä tai kavereille kotiin vietäväksi. Herkut nautittuaan vieraat voivat pyyhkiä pakkauksella sokerit suunpielistä.

Tarvikkeet:
oransseja lautasliinoja (pieniä tai isoja tarpeen mukaan)
vihreitä piippurasseja
musta tussi
herkkuja
Valmistus:
1. Avaa lautasliina ja aseta keskelle sopiva määrä herkkuja. Muista hyvä käsihygienia, mikäli käytät pakkaamattomia makeisia.
2. Muotoile paperi herkkujen ympärille pyöreäksi ja solmi piippurassi herkkujen yläpuolelle. Pyöräytä ylimääräiset piippurassin osat köynnökseksi kurpitsan ympärille.
3. Piirrä kurpitsoille kasvot tussilla ja tarjoile esimerkiksi hämähäkinverkkokorista.

Tilaa kurpitsa-nyyteissä käytetyt tuotteet tästä:
Oranssit lautasliinat
Vihreät piippurassit
Hämähäkinverkko kori

Haamu-marengit

Halloweenin helpoin herkku on haamu-marengit, jotka sopivat naposteltaviksi tai leivosten ja kakkujen koristeluun.

Haamu-marenkien ohje:
Raaka-aineet:
marenkeja
musta sokerikuorrutekynä
Valmistus:
1. Piirrä marengeille kasvot sokerikuorrutekynällä.
2. Anna kuivua hyvin ennen esillelaittoa.
Vinkki! Marengit ovat helppo ja nopea valmistaa myös itse. Saat haamun muodon pursottamalla marengit pyöreällä tyllalla tai suoraan kertakäyttöisestä pursotinpussista.

Tilaa haamu-marengeissa käytetty leivonnaistuote tästä:
Musta sokerikuorrutekynä

Lepakko-kuppikakut

Söpöt lepakko-kuppikakut sopivat niin lasten kuin aikuistenkin Halloween-juhliin.

Valmistusohje (12 isoa kuppikakkua tai 24 pientä):
Raaka-aineet:
suklaamuffinsseja (valmiina kaupasta tai itse tehtynä)
500 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
100 g voita
vaniljaesanssia
mustaa sokerimassaa
sokerisilmiä
elintarvikeliimaa
Valmistus:
1. Muotoile sokerimassasta palloja ja siipiä lepakoille.
2. Liimaa sokerisilmät palloihin ja anna pallojen kuivua huoneenlämmössä.
3. Pehmennä voi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
4. Lisää seokseen esanssi ja vatkaa mukaan tomusokeria. Jatka vatkaamista, kunnes kuorrutteesta tulee kuohkeaa ja vaaleaa.
5. Pursota tai levitä muffinssien päälle. Lisää lopuksi lepakon osat kuorrutteen päälle.
6. Säilytä jääkaapissa ennen juhlia.
Vinkki! Voit tehdä kuorrutteen ja lepakot jo edellisenä päivänä. Kovettuneen kuorrutteen voi pehmentää sähkövatkaimella.

Tilaa lepakko-kuppikakuissa käytetyt tuotteet tästä:
Musta sokerimassa
Silmät-leivonnaiskoriste
Elintarvikeliima

JUHLAMAAILMA