Back to Top

Herkullisimmat Halloween-herkut

Halloweenina herkutellaan! Saat helposti tuunattua Halloween-tarjottavat leivontatuotteillamme: muffinit muuttuvat hurjiksi sokerikoriste-veitsillä ja -haamuilla, kakkuun saat hämähäkin seittiä sokerikuorrutekynällä. Katso alta vinkit helppoihin Halloween-tarjottaviin ja järjestä onnistuneet juhlat! Kuvat ja ohjeet laati Mick Juhlamaailma Iso Omenasta.

Hurjasti koristellut kuppikakut

Kuppikakut ovat yksi helpoimmista kotikokin kakuista, joista saa näyttäviä erittäin helpolla. Kakut voi valmistaa itse Halloween-muffinivuokiin tai ostaa valmiina kaupasta ja kääriä Halloween-kääreeseen. Kuppikakut voi kuorruttaa esimerkiksi mustaksi värjätyllä tuorejuustokuorrutteella. Vastakuorrutetun kuppikakun pintaan voi lisätä mitä vain syötäviä Halloween-aiheisia leivontakoristeita.

Kuppikakkujen valmistusohje (12 kpl):
Raaka-aineet:
12 kpl muffineja Halloween-muffinivuoissa tai -kääreissä
350 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
125 g voita
1 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
Elintarvikevärejä
Syötäviä Halloween-sokerikoristeita
Punainen sokerikuorrutekynä
Valmistus:
1. Sekoita voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää loput aineet ja sekoita, kunnes kuorrute on vaaleaa ja notkeaa.
3. Lisää osaan kuorrutteesta elintarvikeväriä, kunnes tavoiteltu sävy on saavutettu.
4. Kuorruta muffinit pursotinpussilla ja tähtityllalla tai lusikalla, mikäli edellä mainittuja ei löydy.
5. Koristele valkoisella kuorrutteella kuorrutetut kuppikakut sokerikynällä. Voit halutessasi lisätä näyttävyyttä pirskottelemalla voimakkaan punaiseksi värjättyä vettä kuorrutteen päälle.
6. Lisää kaikkiin kuppikakkuihin haluamasi sokerikoristeet.
7. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa.

Sokerikoristeilla koristelet helposti ja nopeasti valmiit leivonnaiset

Mitkä tahansa valmiit leivonnaiset käyvät Halloween-pöytään koristeltavaksi, kokeile esim. munkkeja.

Tilaa kuvissa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Haamu-leivonnaiskoriste
Lepakko-leivonnaiskoriste
Muumio-sokerikoriste
Veitsi-sokerikoriste
Strösselit ja sokerikoristeet Halloween
Hurjat silmät -leivonnaiskoriste
Musta sokerihelmi
Punainen sokerikuorrutekynä
Musta elintarvikeväri
Tähti-leivonnaiskoriste
Kurpitsa-muffinssivuoka
Valkoinen muffinssikääre
Oranssi muffinssikääre

Frankenstein-riisimuroherkku

Rice krispie treat on perinteinen juhlaherkku ja välipala Amerikassa. Valmistus on helppoa, sillä ne vaativat vain vaahtokarkkeja, riisimuroja ja margariinia. Halutessaan herkkuihin voi lisätä suklaata, minkä lisäksi ne voi tietysti koristella hienon näköiseksi.

Rice krispie Frankensteinien ohje:
Raaka-aineet:
3 rkl margariinia
280 g vaahtokarkkeja
n. 1 litra riisimuroja
väriainetta
Leivonnaiskoristeita
Valmistus:
1. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa.
2. Lisää sulatettuun margariiniin vaahtokarkit ja sekoita kunnes seos on tasaista (seosta voi lämmittää lisää tarvittaessa).
3. Lisää massaan väriainetta oman maun mukaan, minkä jälkeen yhdistä massaa riisimurot varovasti sekoittaen.
4. Siirrä seos leivinpaperille ja painele kostutetuin sormin n. 2 cm paksuiseksi levyksi.
5. Jäähdytä.
6. Kun seos on jähmeää, leikkaa se veitsellä halutun muotoisiksi paloiksi.
7. Lisää paloihin cake pops -tikut. Tikkuihin kannattaa laittaa liimaa, jotta ne tarttuvat kunnolla.
8. Piirrä hahmoille kasvonpiirteet sokerikuorrutekynällä ja koristele Hurjat silmät -leivonnaiskoristeilla.

Tilaa Frankensteineissa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Hurjat silmät -leivonnaiskoriste
Musta sokerikuorrutekynä
Elintarvikeliima
Cake pops -tikut
Elintarvikeväri

Cake pops -figuurit

Cake popsit eli kakkutikkarit ovat erinomainen helppo, makea tarjottava, joiden valmistuksessa ei tarvitse olla leipurimestari. Valmistukseen tarvittavan kakkupohjan voit ostaa valmiina kaupasta, kakun makua on helppo muuttaa maustetulla tuorejuustolla ja maustaa esim. hedelmän kuorella tai muilla makuaineilla oman maun mukaan. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Jos käytät kuorrutteena marsipaania, niin kuorruta kakun pinta ensin suklaalla tai muulla kosteutta läpäisemättömällä aineella.

Cake pops -figuurien valmistusohje:
Raaka-aineet:
2 osaa kakkupohjaa

1 osa tuorejuustoa

(Hilloa)

(Tomusokeria)

Suklaata tai elintarvikeliimaa

Cake pops -tikkuja

(Suklaata, mikäli kuorrutetaan marsipaanilla)

Koristelumassat (kuvassa punainen, musta ja valkoinen)

Sokerisilmiä

Tummia täytekeksejä

(Sokerikuorrutekynä)

Mielikuvitusta
Valmistus:
1. Murenna haluttu määrä kakkupohjaa kulhoon ja sekoita siihen sähkövatkaimella tai käsin hieman tuorejuustoa. Massan tulee olla hyvin koossa pysyvää, mutta kuitenkin helposti käsiteltävää. Saadaksesi sopivan koostumuksen lisää tomusokeria kuivattaaksesi tai hilloa kostuttaaksesi seosta.
2. Muotoile massasta sopivan kokoisia palloja.
3. Työnnä palloon cake pops -tikku, ota tikku ulos ja lisää syntyneeseen koloon hieman kiinnitysainetta. Lopuksi työnnä tikku takaisin ja anna kiinnitysaineen jähmettyä.
4. Mikäli käytät kuorrutteena marsipaania, dippaa kakkutikkarit sulaan suklaaseen ja anna suklaan jähmettyä, muutoin siirry seuraavaan vaiheeseen.
5. Kauli musta ja punainen massa ohuiksi levyksi ja leikkaa niistä reippaasti tikkareita isompia ympyrä. Päällystä tikkarit yksitellen muotoillen kuorrutetta päästä tikkua kohti.
6. Leikkaa kaulitusta valkoisesta massasta suikaleita muumioita varten ja kuorruta loput tikkarit kierittämällä suikaleita kakun ympärille. Voit tarvittaessa käyttää elintarvikeliimaa tai sulaa suklaata kiinnitysaineena.
7. Leikkaa lopuista massoista suut sekä muut yksityiskohdat, jotka haluat lisätä. Suut voi halutessaan tehdä myös sokerikuorrutekynällä.
8. Poista täytekekseistä täyte ja leikkaa keksit halki sahalaitaisella veitsellä. Lisää keksit lepakon siiviksi.
9. Liimaa sokerisilmät elintarvikeliimalla tai sulalla suklaalla figuureihin.

Tilaa Cake pops -figuureissa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Sokerimassat
Silmät-leivonnaiskoriste
Punainen sokerikuorrutekynä
Musta sokerikuorrutekynä
Elintarvikeliima
Cake pops -tikut

Hämähäkkikakku

Kakun saa helpoiten tehtyä käyttämällä valmiskakkupohjaa, hilloa ja diplomaattikreemiä. Näyttävämmän sisuksen saa värjäämällä kakkupohjan mustaksi. Hämähäkkikoristeina voi käyttää aidon näköisiä muovisia hämähäkkejä tai syötävänä koristeena mustasta marsipaanista valmistettuja hämähäkkejä.

Hämähäkkikakun koristelu:
1. Kuorruta kakku valkoisella tai hohdokkaalla kullanvärisellä sokerimassalla tai marsipaanilla. Marsipaania käytettäessä kakun pinnan tulee olla kuorrutettu esimerkiksi voikreemillä.
2. Piirrä kakkuun hämähäkinseittikuvioita mustalla sokerikynällä. Aloita jakamalla kakku 6-10 osaan pitkittäisillä viivoilla ja täydennä lisäämällä viivojen väliin köynnösmäistä seittiä.
3. Lisää lopuksi hämähäkit.

Tilaa Hämähäkkikakussa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Kullanvärinen sokerimassa
Musta sokerikuorrutekynä

Hautakivi-mokkapalat

Mokkapalat ovat helppo, yksinkertainen herkku myyjäisiin tai lastenjuhliin. Mokkapaloihin ei ole oikeaa tai väärää reseptiä, sillä joka perheessä on oma ohjeensa, jolla mokkapalat tehdään.

Hautakivi-mokkapalojen valmistus:
1. Valmista mokkapalat oman reseptisi mukaan.
2. Valmista mokkapalojen kuorrute ilman kahvia, kaakaota tai muuta tummaa ainetta.
3. Kuorruta mokkapalat.
4. Värjää kuorrutteen pinta hopeanvärisellä kimalletomusokerilla, kun se on jähmettynyt pinnasta. Anna kovettua kokonaan.
5. Leikkaa mokkapaloista halutun muotoisia hautakiviä.
6. Maalaa hautakiviin esimerkiksi R.I.P.-teksti mustalla tai hopeanvärisellä sokerikuorrutekynällä.

Tilaa hautakivi-mokkapaloissa käytetyt leivonnaistuotteet tästä:
Hopeanvärinen kimalletomusokeri
Musta sokerikuorrutekynä
Hopeanvärinen sokerikuorrutekynä

JUHLAMAAILMA